Situs Kasino Cina Online

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (643 votes, average: 5.00 metu saka 5)

Loading ...

Republik Rakyat Cina China yaiku salah sawijining nagara sing paling kuat lan maju ing donya, industri raksasa, mutiara pariwisata, ing negara paling gedhe katelu ing donya, kabeh bisnis, kalebu industri gambling, wis dikembangake kanthi apik.

The Chinese dikenal kanthi rajutan lan efisiensi, nanging siji fitur liyane saka wong iki yaiku semangat kanggo game kasebut. Gambling in China muncul pirang-pirang millennia kepungkur lan hubungane karo budaya lan sejarah negara. Ora ana wonder produser game sing paling misuwur ing game kudu duwe pamrentahane, disebut-sebut, game karo crita-crita Asia, sing nggunakake simbol lan atribut budaya timur, kalebu Chinese. Kajaba iku, ana sawetara game Asia minangka alternatif kanggo meja klasik lan game kartu: Sic Bo, Mahjong, Chinese poker (Kartu 13), fan-tan, lan liya-liyane.

The Chinese seneng gamble lan seneng ngenteni wektu ing ruang game kasino.

Apa aturan bisnis gambling ing tlatah negara ageng kanthi populasi luwih saka 1 milyar? Apa hukum ngatur industri iki?

Daftar Top 10 Chinese Online Tapak Kasino

- foxwood casino -

Top 10 Best Eropah Online Kasino 2018:

CasinoOfferpiranti Play Casino
1th

Njaluk nganti € 140 Welcome Bonus
njaluk $ 88 FREE Ora ana simpenan sing dibutuhake

DesktopmobiletabletDolanan!
Play 888 Casino
18 +, aplikasi T & C
2nd

100% nganti € 4000 - KAWASAN EXCLUSIVE!
njaluk € 15 Chip free

DesktopmobiletabletDolanan!
3th

100% deposit bonus pisanan nganti € 200 gratis karo bonus kode WELCOME777
77 Free giliran No Deposit Bonus

DesktopmobiletabletDolanan!
Play 777 Casino
18 +, aplikasi T & C
4th

100 giliran free ing Casumo Casino
$ 800 FREE bonus

DesktopmobiletabletDolanan!
5th

Kita bakal pindho simpenan pertama karo% 100 nganti $ 100 Welcome Bonus
$ 65 FREE Welcome Bonus

DesktopmobiletabletDolanan!
6nd

Njaluk sampeyan $ 1600 FREE
Njaluk tawaran eksklusif saiki!

DesktopmobiletabletDolanan!
7th

Entuk € 3,200 WELCOME BONUS
€ 45 Mobile Bonus

DesktopmobiletabletDolanan!
8th

KELUARAN ANDA karo 200% MATCH Ing simpenan pisanan sampeyan
PLUS Get 100 FREE giliran

DesktopmobiletabletDolanan!
9th

300% nganti $ 3,200
€ 40 Bonus Mobile

DesktopmobiletabletDolanan!
10th

Njaluk sampeyan $ 1000 FREE
!!! Offer Exclusive !!!

DesktopmobiletabletDolanan!
11th

Njaluk € 5000 Welcome Bonus
€ 100 GRATIS Bonus Signup

DesktopmobiletabletDolanan!
12th

Entuk 200% nganti € 400
Paskah bunny bonus

DesktopmobiletabletDolanan!

Top 10 Best USA Online Kasino 2018:

1th

KELUARAN ANDA karo 200% MATCH Ing simpenan pisanan sampeyan
PLUS Get 100 FREE giliran

DesktopmobiletabletDolanan!
2th

$ 5,000 BONUS ing celengan 5 sing kapisanan -! KAWASAN EXCLUSIVE!
$ 1,000s ing bonus tambahan - saben minggu!

DesktopmobiletabletDolanan!
3th

$ 2500 BONUS !!! FREE SPINS INCLUDED!
Cashback welcome bonus! Njupuk bali 25% saka simpenan sampeyan!

DesktopmobiletabletDolanan!
4th

WELCOME PACKAGE - 100 FREE SPINS + $ 2500 Bonus
Jackpot progresif: $ 208,357.98

DesktopmobiletabletDolanan!
5th

Bonus WELCOME $ 777 FREE ing telung deposit pisanan
Jackpot progresif: $ 208,357.98

DesktopmobiletabletDolanan!
6st

$ 3,750 Bonus Welcome Bonus
Njaluk telung Bonus Match 100%

Desktopmobiletablet Dolanan!
7th

$ 4,000 Bonus
Nggunakake COUPON CODE: CASINO400

DesktopmobiletabletDolanan!
8th

400% BONUS UP TO $ 3,000 FREE
jackpots maju

DesktopmobiletabletDolanan!
9th

$ 50 FREE CHIP [kode: SILVER50] OR
555% WELCOME BONUS [kode: SOAK555]

DesktopmobiletabletDolanan!
10th

400 $ Welcome Bonus
$ 10,000 FREE

DesktopmobiletabletDolanan!
11nd

Njaluk nganti $ 3000 ing Welcome Bonuses
Swara Telung Simpen dhisik

DesktopmobiletabletDolanan!
foxwoods casino -

Chinagambling laws and gaming zones

Ing awal abad kaping 20, pusat gambling ing China yaiku Shanghai. Wiwit jaman iku lan pamaréntahan negara wis diganti, ana owah-owahan kepemilikan wilayah kolonial PRC - lan nganti saiki mung area game ing ngendi kabeh industri game ing negara kasebut dadi kutha saka Macau (tilas jajahan Inggris Portugal, wiwit 1999 dadi bagéan saka RRC, kutha sing dumunung ing pesisir Kidul China Segara). Monte Carlo Wétan, Las kaloro Vegas - sanalika ora disebut pojokan kegedhen iki, ing ngendi Chinese duwe kesempatan kanggo ngilangake rasa haus kanggo game kasebut, lan wisatawan saka sak ndonya bakal seneng kahanan wong Asia. Kutha iki wis kaping pirang-pirang kasil nyusul Las Vegas ing istilah penggantos bisnis gambling.

Ing Macau, beroperasi luwih saka 30 kasino karo klasik desktop lan game kartu, mesin slot. Uga ing Macau minangka kasino paling gedhé ing donya - Venesia Makau. Ing kutha kabeh wis diatur kanthi cara sing paling apik kanggo pengunjung, ana akeh hotel lan hotel, restoran lan bar, toko lan klub tari sing nyedhiyakake macem-macem program hiburan.

Wiwit 2002, wilayah Macau uga diijini mbukak kasino kanggo wong manca, sing narik kawigaten saka investor saka kabeh negara.

Uga ing tlatah China, kanthi resmi ngoperasikake lotere, Macau lan Hong Kong diijini nang taruhan kuda.

Kisah nyata babagan industri gambling ing China

Budaya ing China, mesthi, beda karo European siji, lan ana sawetara pinunjul ing babagan iki, senadyan sawisé kedadeyan casino manca (biasane Amérika), atmosfer umum lan aturan ketat ing Macau wis nyuda. Umumé, pengunjung kasino saka negara manca bakal seneng banget. Nanging, kita kudu ora lali babagan aturan, contone, meh mesthine kudu adhedhasar kode busana, ora konflik karo pengawal, mawa kartu identitas, amarga mung wong sing umur 18 diwenehake ing kasino, etc .

Iku menarik sing ing Chinese kasino wis dilarang kanggo muter pejabat lokal, lan sampeyan uga ora bisa njupuk kamera lan piranti gedhe liyane. Lan liyane aturan umum padha karo sing operate ing saindhenging donya.

Fitur menarik liyane saka bisnis gambling saka China yaiku casino ngambang. Papan game dumunung ing kapal lan mbukak kanggo kabeh wong Tionghoa sing ora bisa ngunjungi Macau. Pemain ngangkut kapal ing Hong Kong lan pindhah menyang perairan netral, ing ngendi, tanpa mbebasake angger-anggering Toret, padha bisa gambling kanthi aman.

Profitabilitas industri gambling ing China

Cina manggoni posisi utama ing donya babagan keuntungan industri game, saya saingan kanggo panggonan 1 kanthi Amerika Serikat. Senadyan lompatan pancet ing keuntungan sing digandhengake karo kampanye pemerintah marang korupsi, arus metu saka pemain gedhe saka Macau, ora kepinginan panguwasa ningkatake jumlah zona game ing negara lan nglegalake kasino online, keuntungan saka gambling ing China puluhan yuta dolar saben taun lan jumlah luwih saka 50% saka pendapatan ing anggaran negara.

Uga komponèn penting saka total pendapatan saka industri gambling yaiku panggabungan sing diduweni dening pangembang saka mobile game ing China. Pendapatan saka pangembang wis ngluwihi $ 5.5 milyar, lan tandha iki bisa nambah dening 2019 dadi $ 11-12 milyar.

Kajaba iku, ing China, arah gambling banget berkembang, kaya e-olahraga. Negara iki nduweni program negara kanggo pengembangan e-olahraga lan dhukungan kanggo pemain, sing saben taun njupuk hadiah ing turnamen internasional. Senadyan kasunyatan manawa penjualan resmi piranti lunak kanggo e-olahraga dilarang, studio game China minangka pemasok perkembangan sing apik kanggo perusahaan manca. Nganggo prinsip outsourcing, programer Tiongkok nampa bathi ageng.

Kasino online ing China

Perlu dicathet menawa gambling online ing China pancen dilarang lan meh rampung sirna. Pamrentah negara adhedhasar kebijakan kaku sing nolak apa wae gambling online. Ana perjuangan terus-terusan sanajan karo situs sing ora langsung menehi informasi babagan portal game.

Temtu wong Tionghoa ngunjungi macem-macem manca kasino online, sing operator, ngerti sedhih warga China kanggo gambling, nyedhiyakake layanan ing basa dhewe. Nanging ing China, kegiatan lembaga kaya kasebut bisa ditindakake kanthi bener.

Alasan utama sing iki arah gambling ora berkembang, lan prospek kemunculane saka bayangan ora gedhe - iki minangka kurang saka kabutuhan ekonomi negara ing babagan bisnis iki. Yen kahanan kasebut owah, lan pendapatan saka kasino tanah ing Macau bakal kanthi cepet nandhang, bisa uga panguwasa Cina bakal nimbang maneh babagan sikap online.

Masa depan industri gambling China

Ing 2015, Macau nyatakake rekaman kamiringan ing sawetara taun kepungkur. Akeh penggerak dhuwur ninggalakake zona game, lan influx pemain saka luar negeri wis nyuda drastis, amergo ketat aturan neng Macau. Dadi, contone, aturan kanggo entuk visa wis diganti, kondisi kerja para operator junket wis dadi luwih rumit, lan liya-liyane. Ngukur pamarentah kuwi wis nyebabake gelombang protes saka wakil saka zona game Macau.

Nanging para ahli ngendikan yen taun iki bakal dadi ora nguntungake kanggo industri game Cina. Sejatine kahanan bakal stabil, kampanye anti-korupsi bakal mandheg, lan pemerintah, sing mangerteni pentinge industri iki kanggo negara, bakal nggawe kahanan sing luwih nyaman kanggo pangembangan bisnis.

China lan Gambling

Ing donya, wong Tionghoa dikenal dadi bangsa sing kuwat banget. Nanging ana bangsa liya sing bisa disebut aman. Iki minangka katresnan sing luar biasa kanggo gambling. Langka wong Tionghoa nyingkur awake dhewe kanggo nyenengake saraf, nggawe taruhan ing game utawa tuku wae lotre tiket. Ing China, gambling, umpamane, mahjong bisa uga ing acara apa wae, sanajan ora liburan.
Cina gambling

Sajarah
Kecanduan sing kaya ing China nduweni sajarah sing dawa banget, sing ndadekake akeh dokumen menarik. Cathetan pisanan gambling ing negara iki digawe nalika masa pamaréntahan dinasti pisanan, sing tegese paling sethithik taun 4000. China wis diwenehi donya ora mung mesiu, kertas lan inventarisasi liyane, nanging uga aktivitas kayata lotre, mahjong utawa Pai Gow.
Wiwit abad kaping 7 Masehi, ing Tiongkok pirang-pirang abad tumindhak akeh organisasi, sing mbuka perusahaan kanggo gambling. Wong sugih dadi, omah omah sing luwih akeh muncul. Ing abad kaping patbelas nganti pitulas, bisnis iki dianggep pinunjul lan nggawa keuntungan gedhé. Kadhangkala, dheweke melu perwakilan saka donya pidana kang nglumpukake pejabat korupsi.
Ing paruh kapindho abad kasongolas - awal abad rong puloh tengah pusat gambling ing China yaiku Shanghai. Iku narik kawigaten pemain saka kabeh sudhut negara jembar. Malah, ana kasino gedhene, ing ngendi sampeyan bisa nggawe taruhan ing game lokal lan manca. Institusi kasebut ana ing Konsesi Prancis Shanghai, lan Shanghai International Settlement.
Ing 1847, pamaréntah Portugis nglegalake gambling ing Macau. Mengko, minangka akibat saka perang sipil Cina mrintahake ing rezim komunis, sing ngakhiri kabeh kasino ing negara kasebut, nanging ing Macau, sing isih mrentah Portugal, padha terus operate.
Nalika ing 1999, Macao, ora kelakon yaiku bagean saka Republik Rakyat China, owah-owahan ing hukum sing ana hubungane karo gambling. Wiwit 2002, kene diijini mbukak kasino wong asing. Saiki, ana luwih saka telung puluh kasino Macau, sing nyedhiyakake puluhan game, lan minangka panggonan mung ing China sing kasino minangka omah legal. Ing 2010, Macau dibukak dening kira-kira 25 yuta wong, lan luwih saka setengah saka sing main ing kasino.
Meh kabeh China sah lotre ing Macao lan Hong Kong, sampeyan bisa ngalahake balapan jaran. Akeh wong Tionghoa dikirim menyang perjalanan singkat ing kapal, sing sajrone kapal pesiar bisa muter ing kasino sing ana ing papan kasebut.
China casino gambling

Budaya lan masyarakat
, nanging kanggo mangerteni alasan kanggo katresnan wong Tionghoa kanggo gambling, ora cukup kanggo ngowahi sajarah. Sinau pitakonan iki mbutuhake pemeriksaan budaya Cina. Sampeyan kudu nyatak yen kita ora ngomong babagan dorongan panguwasa. Sing paling penting saka wong-wong iki ora setuju karo game kanggo dhuwit, considering minangka sampah wektu lan ancaman kanggo supaya umum. Mulane, para panguwasa sing banget angel ngontrol kekaisaran gedhe, tansah nyoba ngontrol gambling lan malah asring dilarang.
Pandangan filosofis Tionghoa kawangun miturut pengaruh Konfusianisme, Taoisme lan Buddhisme. Ing kono akeh perhatian diwenehake marang pengaruh kekuwatan sing luwih dhuwur. Pemain Cina luwih gedhe ketimbang wong-wong ing donya Barat percaya nasib lan luck. Kanggo wong-wong mau, macem-macem amulet sing penting banget, lokasi obyek (elingake Feng Shui), tanggal lan nomer (numerologi misuwur). Kabeh iki bisa nggawe khayalan ngontrol kahanan, sing asring ndadekake kecanduan gambling.
Miturut cara kasebut, gumantung ing gambling ing masyarakat Tionghoa ora biasane dianggep minangka penyakit mental. Wong kuwi dianggep ala saka sudut pandang moral, lan sawetara wong bakal nandhang kasengsem kanggo wong-wong mau, kaya sing umum ing negara-negara Kulon. Konfusius nyatakake yen "wong sing ora sopan ora main kanggo dhuwit."
Iku uga kudu dipikirake faktor-faktor sosial sing duweni pengaruh signifikan marang psikologi wong Tionghoa. Ing taun-taun pungkasan, mayuta-yuta wong ing negara iki ngatasi dalan sing angel saka mlarat menyang posisi sing mantep, lan malah kamakmuran. Minangka sampeyan ngerti, wingi wong miskin, sing bisa dadi kaya cepet, kerep seneng nuduhake donya sing bisa mbuwang dhuwit tengen lan kiwa. Mulane akèh wong Tionghoa sing nyatakaké yèn gamelan mau mung kanggo kesenengan.
Aja lali menawa ora ana kasino ing sawetara wilayah ora ateges wong-wong ing wilayah iki ora main kanggo dhuwit. Contone, mahjong dimainaké kanthi tingkat nyata ing saindhenging negara nganti pirang-pirang abad. Game iki dianggep minangka gymnast gedhe kanggo pikiran, migunani kanggo wong tuwa, lan hiburan sing apik kanggo kabeh jenis pihak. Ing puterane, sanajan ing pesta pernikahan lan panguburan.

Kampanye nglawan gambling
Sanajan gambling ing Macau tansaya tambah pesat, pamaréntah Tionghoa ora ndhukung ide ngatasi kasino ing negara liya. Kajaba iku, kanthi cepet nutup kasino online sing saiki. Ing 2010, kagiyatan kasebut ora ditindakake akeh, lan panguwasa nompo operator gambling online meh satus yuta dolar.
Nanging, pemerintah ora mandheg lan njupuk alih situs sing menehi informasi babagan kasino online lan menehi pranala menyang wong-wong mau.Kebijakan iki ora ninggalake penggemar Cina hiburan kuwi ora ana kesempatan, lan industri iki meh mbesmi negara. Malah operator manca ora ngalami resiko nyawisake layanan kanggo warga Tionghoa.

Nanging, gambling ing China ana wiwit jaman dhisik, lan ora ana wong utawa sing bisa njaluk wong Cina nyerahake hobi kasebut.

Kasino ing China - lan bakal ditemokake lan ditindhes


Apa ana kasino ing China? Ngomong umum, perusahaan gambling ana. Nanging ing kasunyatane, dheweke mung kerja ing zona gambling tunggal - Macao. Ing sisa-sisa negara jembar ngoperasikake larangan total ing meh kabeh gambling. Kepiye manawa gambling Tionghoa entek saka hobie? Maca!

Ringkesan artikel:

  • Sajarah gambling ing China;
  • Hukum babagan gambling - gambling ilegal nang endi wae kajaba ing Macao;
  • Macau - zona perjudian sing sah ing China. Kompetitor kuat malah Las Vegas;
  • Kasino ing China ing banyu utawa "ngambang" kasino;
  • Kasino online ing PRC:
  • dilarang;
  • Diblokir.
  • Kesimpulan ing ngendi lan apa sing arep diputer ing Cina?
  • mahjong lan lunga ing dalan - game iki ora dilarang;
  • kasino ing Macau;
  • Nasional Lottery;
  • kuda balap;
  •   totoan olahraga;
  • casino ngambang, minggah ing banyu netral.

 

Sejarah gambling ing China

Wong-wong mau ngomong yen semangat para pedunung ing Kerajaan Tengah kanggo gambling luwih akeh tinimbang bangsa liya. Penyebutan pisanan kasebut diwiwiti ing milenium kaping kalih SM.

Cina omah-omahé wiwit mbukak sadurunge wong liya - sanajan ing abad kaping VII! Malah wong-wong Italia wiwit ngatur kasino mung ing abad XII, lan Prancis, lan malah mengko.

Sajarah kabeh Cina raket banget karo gambling. Sing sugih negara dadi, luwih apik ekonomi wis dikembangake, perusahaan gambling luwih mbukak. Nanging kedadeyan kasebut banget kerep wis ana ing sangisore swiwi si mafia, lan nggawa dheweke keuntungan gedhe.

Kanggo wektu sing suwe, nganti abad pertengahan, ibukutha negara judi minangka Shanghai. Kene, kabeh tetanggan sing dibangun casino. We makarya institusi gedhe, siap ngladeni tamu kanthi riyaya. Dheweke main kabeh game sing dikenal ing Asia, Eropah lan Amerika.

Liyane gambling minangka pulo Hong Kong. Kita main ing lurung-lurung, ing lapangan, ing gambling khusus lan ing saben pojok.

Judi jejere jejere banget dikembangake ing Macau, tilas nganti 1999 dadi koloni Portugis.

Nanging, minangka aliran gratis gambling lan kasino, uga ngiyatake pangaruh organisasi pidana, ing variasi karo kapentingan negara. Mulane, kanthi teka kekuwatan komunis meh kabeh gambling dilarang.

Hukum Cina babagan gambling

Hukum sing dilarang hukum lan gambling, diadopsi ing 1949. Lan isih ana. Istiméwa cilik sing digawe kanggo para bookmakers. Padha diidini kanggo nandhang lomba balap lan bal-balan.

Pangecualian liyane yaiku lotre. Ing China, kabeh iku nasional. Operator swasta kuwi dilarang banget. Ing kasus iki, hasil saka Nasional Lottery, diarahake kanggo konstruksi lan program sosial.

Ngomong kaya Macaca? Ya ya. Iki minangka pangecualian liyane sing mbuktekake aturan kasebut. Wiwit wilayah nalika Portugis diijini kasino, banjur bali wilayah kasebut menyang bosom China diputus ninggalake, malah ngembangake wilayah kasebut.

Lapangan game legal ing China

Ing kasunyatanipun, Macau minangka area game legal ing China. Kasino legalized Portugis ing 1847. Lan wong Tionghoa wis menehi persetujuan resmi ing 2002.

Lan minangka papan iki mung panggonan sing bisa nyithak kupon saka para gambler, kalebu wong asing kaya, rasstaralsya China. Akeh wong sing sabar ing operasi gambling saka Portugis. Ing dasawarsa iki, ana fasilitas mewah, sing ngalahake kabeh cathetan.

Dina iki, Macau kanthi cepet ngrebut judhul ibukota gambling ing Las Vegas. Setengah yuta kutha dibukak dening puluhan yuta pengunjung saben taun. Warga asing disambut karo tangan terbuka lan nawakake 1 1000 lan cara nekat kanggo ngisi treasury negara.

Nanging warga Tiongkok arep menyang Macau ora gampang. Perlu kanggo njaga ing sawijining checkpoint ing Gongbei, kudu duwe jumlah tartamtu, lan resolusi kasebut ora resmi. Pejabat-pejabat perjudian dilarang dening hukum, saengga ora sengaja nyelupaka dana publik.

Macau

Kasino kasir ing China

Yen wong Tionghoa ora bisa mlebu ing Macau, nanging isih ana pilihan liyane - casino ngambang ing Hong Kong. Ora, ora, iki ora diidini kanggo diputer ing pengadilan. Nanging ing perairan internasional, ora ana sing ora nate Cina. Lan ana ing kana diarahake liners apik, lampu iridescent. Ninggalaké tlaga wilayah China, ngunjungi kapal sing bisa ngobrol kanthi gamblang ing wayah wengi.

Ing cara iki, banget populer ing antarane lelungan jangka pendek lokal kanggo lelungan ing kapal iki. Ternyata cruise apik ing pesisir lan petualangan gambling.

Bisnis iki amarga cuwèran ing hukum wis berkembang banget. Akeh kapal ora kalah karo kemewahan "Titanic." Iku minangka tambahan kanggo peralatan kasino modern ora luwih akeh sekolah Macau, kolam renang, papan olahraga, restoran, papan konser, bioskop lan liya-liyane.

Ana kapal lan luwih gampang, contone, barge dikonversi. Neroskoshno, nanging tiket kanggo game wengi sing larang saka $ 38.

Kasino online ing China

Iku bakal katon yen wong Tionghoa bisa nerusake semangat saka kasino nyata dadi maya. Nanging ora ana. Ing China, ana hukum sing ketat banget nglarang kegiatankasino onlinelan situs sing menehi hiburan gambling.

Kanggo nglanggar undang-undang criminalizes tumindak. Sampeyan ora bisa mung mbayar denda, nanging uga njagong ing kunjara.

Ing tlatah China dilarang kanggo nempatake server, sistem pembayaran, sing disambungake menyang operasi kasino online. pamaréntah uga nglakoni sing paling apik kanggo nyaring sumber daya ing donya. Ora mung diblokir casino situs lan toko, nanging uga poker kamar, lan malah sumber daya sing ngatur salah sawijining situs kasebut.

Sandhing ing seluk-beluk komputer wong nyoba ngindhari larangan, kanthi manual ngganti IP kanggo IP ing China negara liya. Nanging ing tahap iki proteksi virtual saka China iku cerdas supaya bisa ndeteksi trik kasebut. Malah kanggo kahanan sing kaya mengkono mau kepincut karo pidana pidana.

Ringkesan: ngendi gambling ing China

Yen sampeyan isih pengin muter apa wae gambling, sampeyan bisa milih salah siji opsi:

  • mahjong lan lunga ing dalan - game iki ora dilarang;
  • kasino ing Macau;
  • nasional Lottery;
  • kuda balap;
  • totoan olahraga;
  • casino ngambang, minggah ing banyu netral.

Ora worth resiko lan komunikasi karo perusahaan game Cina clandestine, lan perang karo wong-wong mau kanthi banget.